איך לבצע מכרז ריביות אפקטיבי?
חברים היום החלטתי לעשות לכם סדר בכל הקשור למכרז ריביות אפקטיבי בין הבנקים,
הרבה אנשים הולכים לבנק ופשוט נופלים באותן טעויות שכולם עושים – והגיע הזמן ללמוד
איך לעשות את זה נכון!
כלל #1
רוב האנשים הולכים לבנק ללא תכנון מקדים ובד”כ גם בלי להכיר את האפשרויות והחוקים, כתוצאה מכך לא יהיה לכם מושג איך לפענח את ההצעה שקיבלתם. במצב כזה לא תבינו בכלל אם ההצעה שקיבלתם טובה או מה אפשר לשנות בה. אין מקום לזלזל בהלוואת המשכנתא ולחשוב שאתם יודעים הכי טוב כי בסוף זה יעלה לכם ביוקר! 92% מהאנשים שניגשים לבנק מקבלים את אותה הצעה – – הצעה שמחולקת, בד”כ שרירותית, ל-3 מסלולים שווים ללא תכנון וחשיבה, האם זה מתאים ליכולות ולצרכים שלכם?
אז לפני הכל חשוב שתבינו, אם החלטתם לנהל בעצמכם את תהליך תכנון המשכנתא ומכרז הריביות בין הבנקים, אתם חייבים לקרוא וללמוד את עולם המשכנתאות ולחקור מה נכון לכם, אילו מסלולי משכנתא רלוונטיים לצרכים שלכם, מה היתרונות של כל מסלול? לאילו מסלולים אתם זקוקים? מה אופציות הפירעון שלכם בעתיד? ועוד, ורק ל-א-ח-ר שיש לכם תשובות לכל השאלות האלו אפשר לבנות תמהיל משכנתא שבאמת מתאים לכם (ולא לבנק) ולהגיע מסודרים לבנק לדרוש אותו.
כלל #2
אין דבר יותר חשוב במכרז הריביות מאשר לעבוד מסודר!
ואנחנו חייבות לתת לכם דוגמא – לאחרונה ליווינו זוג אחים שרכשו דירה להשקעה ביחד. לפני שהם הגיעו אלינו, הם ניגשו ל-3 בנקים לבדם וביקשו לקבל הצעה. כבר בנקודה הזו הם עשו טעות וזה מחזיר אותנו לכלל #1 – לא ניגשים לבנק לדון על ריביות מבלי שאתם יודעים מה המשמעות של כל מסלול ומה אתם צריכים באמת!! הבנקים מזהים את חוסר הידע שלכם ואתם נופלים בפח בדיון על ריביות בלבד!
לעניינו, האחים המקסימים התחילו לקבל הצעות מהבנקים והתבלבלו לגמרי מההצעות וכאן אנחנו נכנסנו לתמונה. הם שלחו לנו את ההצעות – ובאמת אי אפשר להשוות בניהן!
בכל הצעה הופיע סכום משכנתא שונה (מה שמשפיע גם על מדרגות המימון) בקיצור כאוס שלם. אתם הרי יודעים מה סכום המשכנתא המדויק שאתם צריכים אז אל תתנו לבנקים לתת לכם הצעה על סכום אחר! קיבלתם הצעה לא רלוונטית? תדרשו מיד לעדכן את המספרים! ואל תבזבזו את הזמן בניסיון לקבל ריביות טובות ככל שיהיו כל סכום לא רלוונטי!
כלל #3
אתם חייבים לבקש מכל בנק את ההצעה כתובה! למה? ראשית, כי בנינו, סיכוי נמוך שתזכרו בדיוק את הנתונים, את פריסת השנים, הריביות וכו’ (בעיקר אם אתם לא שולטים בהבדלים שבין המסלולים) ושנית, כי הצעות כתובות הם המפתח לכוח המיקוח שלכם!
קיבלת הצעה טובה יותר מבנק X? מעולה זה הזמן לחזור לבנק Y ולהציג לו את ההצעה כתובה – זה מעיד על רצינות מצדכם ועוזר לבנקאי/ת להתמודד עם הפחתת הריביות.
אתם חייבים להראות שאתם מביני עניין!
כלל #4
כחלק ממרכז הריביות בין הבנקים תהיו פתוחים להקשיב להצעות אטרקטיביות, בתנאי פתיחת חשבון עו”ש חדש והעברת פעילות. במילים אחרות, חלק מהבנקים יכולים לתת לכם הצעות טובות יותר בתנאי שתעבירו אליהם משכורת. תבקשו להבין מה יהיה השיפור בריביות או לקבל אישור כתוב עם התניה לפתיחת חשבון עו”ש וכך בהשוואה לבנקים אחרים להבין האם המאמץ הזה שווה מבחינתכם!
לסיום, חשוב מאוד להקפיד על תהליך מסודר וברור, שמתחיל קודם כל בהבנת התכנית הכלכלית העתידית שלכם ורק אז ללכת לבנקים ולהתחיל את מכרז הריביות. אם קיבלתם הצעות מהבנקים אתם מוזמנים לשלוח אותם לבדיקה למייל info@dna-mashkanta.co.il
בהצלחה!