אחוזי מימון – סכום הכסף אותו אנו לווים מהבנק ביחס לשווי הנכס אותו אנו רוכשים המשועבד לבנק . כיום, הבנקים למשכנתאות נותנים עד 75% משווי נכס ראשון ויחיד.
כמובן שאחוז המימון הניתן ללווה תלוי בשיקולו של הבנק בהתאם ליכולותיו הפיננסיות
של הלקוח.
אישור זכויות – זהו מסמך המונפק על ידי מינהל מקרקעי ישראל או חברה משכנת הפועלת מטעמו, ומפרט את הרשומות הרלוונטיים לגבי המקרקעין: בעלי הזכויות, שעבודים על המקרקעין, עיקולים או הערות הזהרה. אישור זכויות ניתן לבקש במשרדי הרשות או באמצעות אתר האינטרנט של רשות מקרקעי ישראל.
אישור סופי – אישור לקבלת משכנתה המתקבל לאחר הצגת כל המסמכים הנדרשים בבנק כולל חוזה רכישה, בפגישה עם פקיד המשכנתאות בסניף. הבית שאתם רוכשים משמש ערובה לבנק, לכן האישור הסופי כרוך בבדיקה מקיפה של ערכו על ידי שמאי.
האישור הסופי מתקבל לאחר בחינת טיב הלקוח וטיב הנכס במחלקה המשפטית של הבנק.
אישור עקרוני – מסמך המונפק ע”י הבנק המאשר את בקשתכם לקבלת משכנתא בהתאם לשווי הנכס וסכום המשכנתא הנדרשת. האישור, חשוב לציין, איננו מחייב את הבנק אבל הוא הצהרת כוונות משמעותית מבחינתו. כמו כן, האישור מותנה באימות פרטי בקשת ההלוואה ועמידה בכל התנאים הנדרשים מבחינת הבנק ותוקפו משתנה מבנק לבנק.
בטוחה – נכס נדל“ני המשמש להבטחת החזרת כספי הבנק לטובת אותו בנק למשכנתאות בו נלקחה המשכנתה. הנכס משמש את הבנק במידה והלווה לא עומד בתשלומי המשכנתא ובכך הבנק יכול למכור את הנכס. כאשר הבנק מממש את הנכס, הלווה זכאי למלוא התמורה אשר נשארה מהיתרה של תשלום הנכס. הבטוחה היא החזקה של הבנק והיא מבוטחת בביטוח אשר נקרא ביטוח נכס.
ביטוח חיים – ביטוח חיים הנו ביטוח חובה בעת נטילת משכנתא.
ביטוחי החיים מכסים במקרה שהלווה נפטר ובמצב כזה, תשלם חברת הביטוח את המשכנתא לבנק. עלות ביטוח חיים נעה בין עשרות שקלים בודדים ללווים צעירים ועד מאוד שקלים ללווים מבוגרים ותלוי בין היתר במצבכם הבריאותי. מומלץ לבצע השוואת מחירים בין חברות הביטוח, לקבלת הצעת מחיר לחצו כאן!
ביטוח מבנה – ביטוח נכס הנו ביטוח חובה בעת נטילת משכנתא אשר מבטח את הנכס במקרה של רעידת אדמה, פיצוץ צנרת, התנגשות מטוס, שיטפונות ומקרים נוספים. מומלץ לבצע השוואת מחירים בין חברות הביטוח, לקבלת הצעת מחיר לחצו כאן!
בלון – (הלוואת בלון) – נקראת גם בולט מהמילה האנגלית Mortgage Bullet – משכנתה במכה אחת. בהלוואה זו משולמים רק תשלומים על חשבון ריבית (לרבות הפרשי הצמדה בגין הריבית בתקופת ההלוואה) ואילו הקרן נפרעת בתום תקופת ההלוואה בבת אחת. בד“כ הלוואה זו נלקחת ברכישת דירה כאשר יודעים שיש סכום כסף שאמור להגיע בקרוב (ירושה או קרן השתלמות שהשתחררה) או כאשר הדירה שאתם עתידים למכור עדיין לא נמכרה או שאתם ממתינים לתשלום עבורה. הלוואת בלון ניתן לקחת עד מקסימום של 4 שנים.
בנק ישראל – בנק ישראל הוא הבנק המרכזי של מדינת ישראל ותפקידו לנהל את המדיניות המוניטארית, להנפיק מטבעות, לקיים את הפיקוח וההסדרה של מערכת הבנקאות ולייצג את המדינה במוסדות הפיננסיים הבין– לאומיים.
בראש בנק ישראל עומד נגיד/ת, ד“ר קרנית פלוג מונתה לנגידת בנק ישראל ב-13 בנובמבר 2013, ע“י נשיא המדינה ומכהנת בתפקיד זה עד היום.
בר רשות – בר רשות במקרקעין משמעו היתר או רשות שנתן בעל המקרקעין לאחר, להחזיק או להשתמש בנכס. זכות זו נפוצה מאד במגזר החקלאי ובמושבים.
גרייס – הלוואת גרייס פירושה דחיית תשלומים, בה לא משלמים את התשלום החודשי המלא על לקיחת
ההלוואה, במטרה להקל על לווה המשכנתה. ישנם שני סוגי גרייס. גרייס חלקי זהו מצב
בו משלמים רק את החלק של הריבית ולא את החלק של הקרן. גרייס מלא לעומת זאת
הנו מצב בו דוחים את תשלומי המשכנתא, כך שלא משלמים בכלל בתקופה בה מופעל
הגרייס. הבנקים כמעט ולא נותנים גרייס מלא ונדירים המקרים בהם הלקוחות מקבלים
דחיית תשלום מלא על כל המשכנתא.
גרירת משכנתא – תהליך בו לווה לוקח את המשכנתא הקיימת שלו וגורר אותה לנכס חדש. גרירת משכנתא מבוצע על ידי רישום של הנכס הנרכש בלשכת רישום המקרקעין האזורית עם הערת אזהרה לטובת בנק המשכנתאות אשר בו נלקחה ההלוואה. במידה ומחירה הדירה הנרכשת נמוכה יותר מסך המשכנתא, הבנק לא חייב לאשר את הביצוע של גרירת המשכנתא.
דו“ח יתרה לסילוק – דו“ח אשר כולל את פרטי הלוואת המשכנתא, כולל תנאי ההלוואה
המקוריים על כל סעיפיה ומציג את יתרת הסכום שנותר לשלם. דוח יתרה לסילוק ניתן
לקבל פעמיים בשנה מהבנק למשכנתאות ללא עלות וניתן לבדוק בו אפשרות של מחזור משכנתא.
דירוג אשראי – דירוג אשראי הוא סולם של ציונים או במילים אחרות, דירוג אודות מצבו
הפיננסי של הלקוח. כאשר הלקוח זקוק להלוואה, עורך הבנק למשכנתאות בדיקות טרם
אישור ההלוואה כגון: מצב חשבון עו“ש של הלקוח, חריגות מהמסגרת, צ‘קים חוזרים,
משכורת קבועה ועוד. בהתאם לכלל הנתונים שאוסף הבנק, הוא מדרג את טיב הלקוח.
דמי רישום משכון – כאשר נוטלים משכנתה, יש לבצע רישום לטובת הבנק למשכנתאות ברשם המשכונות. עלות הרישום הינה 190 ₪ ישירות למשרד המשפטים.
הון עצמי – סכום כסף ראשוני שנדרש על מנת לרכוש נכס. ההוראה קובעת אחוזי הון עצמי נדרשים על פי סוג הרוכש. רוכשי דירה יחידה זקוקים להון עצמי של 25% משווי הנכס.
משפרי דיור זקוקים ל30% הון עצמי משווי הנכס ואת שאר הכסף יקבלו כמשכנתה בבנק.
משקיעים הרוכשים נכס נוסף, נדרשים להציג הון עצמי של 50% משווי הנכס.
היוון – שם כללי לתהליך של תרגום ערך כספי מתקופה אחת לתקופה אחרת. כאשר אנו מעוניינים להוון אנו בעצם רוצים לדעת מה הערך הנוכחי של הכסף.
הסכם חכירה – הסכם הנחתם עם מינהל מקרקעי ישראל. לאחר תום תקופת הפיתוח המעניק לבעלי דירות המגורים את זכות החכירה (שכירות) של הקרקע לתקופה ארוכת שנים (מעל 5 שנים) ממינהל מקרקעי ישראל.
הסכם מכר – הסכם זה הינו חוזה מכירת דירה וכולל את פרטי הצדדים, הצהרותיהם, מועד המסירה ועוד. הסכם זה הוא השלב האחרון של העסקה ובה מוצגים סיכום של כל הפרטים החיוניים של הקונה והמוכר.
הערת אזהרה – הערה הנרשמת בספרי רישום המקרקעין לגבי נכס מקרקעין מסוים על מנת להזהיר את המתעניין בנכס על כך שלנכס זה יש בעלי זכויות נוספים לבעל הזכויות הרשום.
הדבר נועד גם על מנת שלא יווצר מצב שבו אדם מוכר את הנכס שלו למספר אנשים.
הצמדה למדד – הצמדה למדד המחירים לצרכן זהו מצב בו הלוואת המשכנתא או חלקה מוצמדות לערכו של המדד ומושפעות מעלייתו או מירידתו.
המדד מתפרסם מדי כל חודש ב-15 לחודש על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
הצמדה לשער החליפין – הצמדה מסוג זו הנה הצמדה של מטבע חוץ כגון דולר, ין ועוד להלוואת המשכנתא או חלקה. התנהגות ההלוואה מושפעת מעלייתו או ירידתו של שער החליפין, מה שגורם בדרך כלל להלוואת המשכנתא לתנודתית.
ויתור זכויות בנכס – במקרה שאחד הצדדים מעוניין לרכוש את חלקו של צד ב‘ בעסקה,
עליו לחתום על טופס ויתור זכויות, בו הוא מצהיר כי אין לו עוד זכויות על הנכס.
זיכרון דברים – הסכם ראשוני בכתב אשר נחתם בין צדדים לעסקת מקרקעין עד לחתימת חוזה מפורט ביניהם ותקף עד חתימה על ההסכם הסופי.
זכאות – מדינת ישראל מעניקה, באמצעות משרד השיכון והבינוי, הטבות למגזרים שונים באוכלוסייה. גובה הזכאות נקבע בהתאם לפרמטרים כמו גיל הלווים, מספר בני המשפחה ומספר שנות הנישואים. על מנת לקבל את הזכאות, על הלווה להגיש בבנק בקשה לקבלת זכאות.
חברה משכנת – חברת בנייה שמשרד הבינוי והשיכון הכיר בה כחברה בעלת סמכות לנהל רישום זכויות ושעבודים בנכסים שמנהל מקרקעי ישראל העמיד לרשותה.
כאשר רוצים לקחת משכנתא על נכס שרשום בחברה משכנת, יש לרשום התחייבות לרישום משכנתא אשר יבטיח לבנק שבמידה ותסתיים הפרצלציה במועד שנקבע על פי החוזה, ירשם במשרדי רישום המקרקעין המוסדרים שנקראים טאבו, רישום משכנתא וכן הערות אזהרה וחלוקה לפרצלציה בטאבו שזהו הרישום המוסדר ביותר לרישום מקרקעין בישראל.
חלקה – זהו הזיהוי של נכס מסוים אותו ניתן לראות דרך מנהל מקרקעי ישראל או דרך נסח טאבו אותו ניתן להוציא דרך האינטרנט. החלקה הינה הזיהוי של הבניין הספציפי אותו אנחנו מעוניינים לרכוש.
טאבו – לשכת רישום המקרקעין (גוף ממשלתי) אשר רושמת את זכויותיו של אדם על נכס מסוים. הנכסים בישראל מופיעים בתור גוש חלקה והדירה עצמה רשומה בתור תת חלקה. בהתאם לחוק המקרקעין לכל פרט ניתנת זכות לעיון בפנקסי רישום ולקבל מידע באשר לכל נכס שהוא (כרוך בתשלום אגרה).
טופס 4 – הינו שלב מקדים לקבלת אישור למגורים בדירה. חל איסור להתגורר בדירה טרם הונפק לה טופס 4. טופס 4 ניתן על פי תקנות התכנון והבנייה בישראל ומאפשר חיבור הבניין לרשתות החשמל והמים. חיבור דירה או מבנה לרשת החשמל בטרם קבלת הטופס מסוכן ולא חוקי. טופס 4 מהווה אישור שהמבנה עומד בתקנות הבנייה והבטיחות.
ייפוי כוח נוטריוני – ייפוי כוח שנערך ונחתם בנוכחות נוטריון (עו“ד מוסמך בעל וותק רב שנים בתחום) ובתנאי שהנוטריון זיהה את המעורבים בדבר והעביר להם את משמעות הכתוב. עורך דין נוטריון הוא אדם אשר הוסמך על ידי משרד המשפטים ולא היו לו הרשאות לפחות 10 שנים. בנק למשכנתאות מבקש ייפוי כוח חתום על ידי נוטריון על מנת לבצע שינוי בנכס במידת הצורך.
כתב התחייבות לרישום משכנתא – כתב ההתחייבות לרישום משכנתא מהווה בטוחה זמנית עבור הבנק בעת מתן הלוואת משכנתא, הניתנת לבנק על ידי בעל הזכויות במקרקעין עד לרישום משכנתא לטובת הבנק. כתב ההתחייבות נועד להבטיח את רישום הזכויות בנכס לטובת הלווים ואת רישום המשכנתא עליו לטובת הבנק.
כונס נכסים – הוא הליך משפטי הכולל תפיסת נכס ושליטה בו, כך שניתן יהיה להיפרע ממנו. בדרך כלל, הוא נפתח במצב בו נושה זכאי, בתיווך כונס הנכסים, לממש רכוש של אדם פרטי, קבוצת אנשים או חברה, ששועבד כבטוחה על חובות שלא שולמו.
לוח סילוקין – לוח המפרט את מועדי וסכומי התשלומים העתידיים בהלוואת המשכנתא.
חשיבות הלוח מתבטאת בכך שהלווה יכול לבחון צפי לתשלומים עתידיים ולהתנהגות ההלוואה.
לוח קרן שווה – בשיטה זו החלק שנשלם על חשבון הקרן נשאר קבוע לאורך כל תקופת ההלוואה, ורק הריבית משתנה. בלוח סילוקין קרן שווה ישנה ירידה מתמדת בקרן מכיוון שמשלמים הרבה יותר מהחוב כבר מהתשלום הראשון.
לוח שפיצר – לוח המציג את תשלומי המשכנתא, חלוקתם וההחזר החודשי. לוח זה בנוי על פי שיטה בה הסכום שמשלם לווה על חשבון המשכנתא, נשאר קבוע במשך כל תקופת ההלוואה. בפועל הסכום אינו קבוע, שכן יש לקחת בחשבון הצמודות למדד ושינוי בריביות.
במשכנתא רווחית ניתן לאזן זאת על ידי חלוקה נכונה למסלולים וסכומים.
לייבור – שער הריבית הבין בנקאית שבו מוכן עושה השוק לתת הלוואה במט“ח לבנק אחר. ריבית זו משתנה באופן שוטף, אך בנוסף, מתפרסמת מדי יום ב – 11 בבוקר, לפי שעון לונדון, והיא ממוצע של ריביות הבנקים הגדולים בלונדון.
מדד המחירים לצרכן – מדד המחושב ע“י הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ומשתנה מזמן לזמן. תפקידו הוא למדוד את השתנות המחירים של סל מוצרים ושירותים.
נהוג להצמיד את המדד לתשלומים שונים כגון: הלוואות, משכנתאות, אגרות חוב ועוד.
יש לשים לב כי ההצמדה למדד המחירים לצרכן לטווח ארוך גורמת להלוואת המשכנתה לתנודתיות.
מחזור משכנתה – הליך בו ניתן לשנות את תנאי המשכנתה הקיימת. התהליך מתרחש על ידי סילוק המשכנתה הקיימת ופתיחת משכנתה חדשה בתנאים חדשים, טובים יותר.
ניתן לדעת אם יש כדאיות במחזור משכנתה קיימת על ידי הליך של אבחון המשכנתה הנוכחית.
מכתב כוונות – מסמך זה מחייב את הבנק המלווה לשחרר את הנכס המשועבד מכל שעבוד בתנאי והסכום המצוין במכתב הכוונות לסילוק הלוואת המשכנתא יופקד לטובת חיסול החוב. מכתב הכוונות מחייב את הבנק למשכנתאות בדבר הסרת שעבוד על הנכס כנגד קבלת הסכום הנקוב במכתב הכוונת, עד לתאריך תשלום מסוים.
מס רכישה – מס המוטל על מי שרוכש זכויות במקרקעין לפי שווי הנכס. גובה תשלום מס הרכישה מחולק לשלוש מדרגות כתלות בשווי הדירה אשר עתידה להירכש. מדרגות המס הינן 0%, 3.5% ו-5%. עלויות מס הרכישה מתעדכנות מספר פעמים בשנה.
מס שבח – מס המוטל על רווחים הנובעים מעליית ערך הנכס בין מועד הרכישה לבין מועד המכירה. התשלום הינו אחוז מסוים מהרווח ועל בעל המקרקעין לשלם את המס בעת המכירה.
משכנתא הפוכה – הלוואה זו ניתנת לאנשים מבוגרים (בני 65 ומעלה) שברשותם נכס, והם מעוניינים בסכום כסף נזיל לשם מחייתם או צורך אחר. בעל הנכס מקבל סכום כסף שגובהו משתנה ומושפע משווי הנכס ומתוחלת החיים הצפויה של בעל הנכס. בעל הנכס ממשיך להתגורר בנכס ללא צורך לשלם תשלומים חודשיים אך לאחר עזיבת הלווה את ביתו או לאחר מותו, הנכס יימכר והכסף ישמש לכיסוי ההלוואה. לחילופין, תינתן האפשרות ליורשיו לפרוע את ההלוואה ולשמור בעלות על הנכס.
נוטריון – ראה ערך ייפוי כוח נוטריוני.
נסח טאבו – נסח טאבו הוא למעשה תעודת הזהות של הנכס (העתק רישום של נכס מסוים מספרי רישום המקרקעין). ניתן לקבל את כל המידע המשפטי על הנכס באמצעות נסח הטאבו. הרישום כולל מספור של גוש וחלקה ולעיתים אף של תת– חלקה (בבניינים) של הנכס. כמו כן כולל את פירוט הזכויות בנכס, הערות שעבודים ורישומים נוספים שנרשמו עליו.
סילוק משכנתא – מצב בו נפרעת ההלוואה שנטלנו. ישנו פירעון חלקי בו אנחנו מסלקים חלק מחוב המשכנתא וישנו פירעון מלא בו מסולקים כל כספי המשכנתא. בעת סילוק משכנתא לפני המועד הקבוע בהסכם ההלוואה יתכן וניתקל בקנסות. את חלקם ניתן להימנע ע“י הודעה מוקדמת לבנק על פעולת הסילוק זמן מה מראש.
עמלת פירעון מוקדם – עמלה שהבנק גובה כאשר מסלקים הלוואה או חלק ממנה, במועד מוקדם מזה הנקוב בהסכם ההלוואה. בנוסף, כדאי להכיר 2 סוגי עמלות נוספות:
עמלת תפעול – 60 ₪, הסכום נקבע ע”י המפקח/ת על הבנקים ומתעדכן מעת לעת. עמלה בגין אי הודעה מוקדמת 0.1% מגובה ההלוואה ועמלת הפרשי היוון, כלומר הפרשי ריביות במידה והריבית במשק נמוכה יותר במועד הפרעון לעומת הריבית הנקובה בהלוואה. ניתן להימנע מעמלה זו ע”י הודעה בכתב לבנק של לפחות 10 ימים טרם ביצוע פירעון ההלוואה.
עמלת פתיחת תיק – עמלה שהבנק למשכנתאות גובה בעבור פתיחת תיק משכנתא בגובה 0.25% מגובה ההלוואה. על עמלת פתיחת תיק משכנתא ניתן לנהל משא ומתן ולהשיג הנחה.
ערבות – התחייבות של אדם כלפי הלוואה של אדם אחר. במידה והלווה אינו פורע את חובו,
הבנק פונה לערב לבקשת החוב.
ערבות חוק מכר – ערבות הניתנת ע“י הבנק המלווה פרויקט שבו רכש הלווה דירה, על מנת להבטיח את הכספים ששילם הרוכש לקבלן על חשבון הדירה שבנייתה טרם הסתיימה. המטרה היא למנוע מקרים כמו פשיטת רגל של הקבלן או אי יכולת להעביר את הזכויות בדירה ע“ש הרוכש.
פיצוי מוסכם – פיצוי שנקבע מראש בהסכם בין הקבלן לרכוש הדירה על מנת להבטיח לקבלן את מלוא הסכום עבור הרכישה.
פריים – ריבית שנקבעת ע“י הבנקים ומשמשת כריבית בסיסית להלוואות ומשכנתאות.
ריבית הפריים היא נגזרת של ריבית בנק ישראל בתוספת מרווח קבוע של 1.5%,
לכן ריבית הפריים משתנה כאשר בנק ישראל משנה את הריבית.
פרי פסו – נכס אשר משועבד למספר בנקים למשכנתאות בדרגות שונות נקרא פרי פסו.
במידה והלווה אינו עומד בתשלומי המשכנתא, יממשו הבנקים את הנכס ויחלקו ביניהם את המכירה על פי האחוזים שנקבעו.
פרצלציה – חלוקה ורישום של בית משותף לתתי חלקות. תהליך של פרצלציה חייב להעשות על ידי מודד מוסמך מטעם הוועדה המקומית לתכנון ובנייה וגם על ידי המרכז הישראלי למיפוי.
קרן ההלוואה – זהו הסכום שנלקח כהלוואה מהבנק, ללא התחשבות בריביות והצמדות.
ריבית – מחיר הכסף בגין הלוואה אשר נלקחת בין אדם הלווה כסף מסוים לבין אדם המלווה סכום כסף מסוים. ריבית נועדה לתת מחיר לכסף כמו לכל מוצר או שירות. הריבית מחושבת באחוזים והיא יכולה להיות ריבית יומית, ריבית שבועית, ריבית חודשית או ריבית שנתית. ישנם מספר רב של סוגי ריביות.
ריבית מתואמת – נקראת גם ריבית אפקטיבית. ריבית המשולמת בפועל על הלוואת המשכנתא. הריבית כוללת בתוכה מרכיבים נוספים כמו עמלת פירעון מוקדם, ריבית דריבית וכל ההוצאות הנוספות.
ריבית נומינאלית – ריבית נקובה על הלוואה או פיקדון ללא התייחסות להצמדה למדד.
הריבית נקראת גם ריבית חוזית או ריבית נקובה מכיוון שהיא רשומה בחוזה ההלוואה ונקובה באופן של ריבית.
רשם המשכונות – רשם המשכונות הוא הגורם האחראי מטעם משרד המשפטים על רישומי נכסים ומפעיל מאגר של נכסים אשר נרשמו ברישום מוסדר. רשם המשכונות מאפשר לבצע עיון על נכס מסוים וכן בדיקת שעבודים של נכסים לטובת בנקים למשכנתאות או על ידי גורמים אחרים.
שטר מכר – תעודה שמנפיק רשם המקרקעין, בעלת תוקף משפטי, המאשרת ומעידה על העברת זכות, קניין או בעלות של נכס מבעליו לבעלים חדשים. בשטר המכר מצוינים פרטי הזיהוי והתיאור של נכס המקרקעין ופרטי הזיהוי של הצדדים לעסקה חתימה על שטר מכר חייבת להיעשות על ידי הצדדים בפני פקיד לשכת רישום קרקעות או עורך דין, המאמתים את זהות החותמים לאחר הפקדת שטר המכר החתום בלשכת רישום המקרקעין, מעודכן רישום הנכס בספר האחוזה כנדרש.
שטר משכנתא – מסמך רשמי שבחתימה עליו משעבד בעל המקרקעין או החוכר את זכותו בקרקע ומכוחו נרשמת משכנתא לטובת הבנק, כבטוחה לקבלת הלוואה. משכנתא היא הבטוחה הטובה ביותר עבור הבנק.
שמאות – הערכת שווי הנכס ע“י שמאי מקרקעין, הקובע את מחיר הנכס במטרה להגן על בנקים למשכנתאות אשר מעמידים הלוואת משכנתא כנגד אותו נכס.
שעבוד הנכס – ייחודם של נכס או קבוצה של נכסים כבטוחה לקיומו של חוב לטובת הבנק בתמורה לקבלת הלוואה. בעת אי תשלום בעבור ההלוואה, כמוסכם בחוזה ההלוואה, ימומש הנכס ע“י הבנק ויימכר במסגרת כינוס נכסים.
תמהיל משכנתא – הדרך בה אנו מעוניינים לקחת את הלוואת המשכנתא שלנו. כלומר, כיצד אנו בוחרים לחלק את סכום ההלוואה הכולל ביחס לתקופת השנים, סוג המסלול, ריביות וסכום ההלוואה היחסי לכל מסלול.
תעודת זכאות – זוהי תעודה המונפקת מטעם משרד הבינוי והשיכון דרך הבנקים למשכנתאות מעניקה לתושבי ישראל לקחת משכנתא בתנאים מועדפים לאלו הזכאים על פי קריטריונים שנקבעו מראש. הסיוע מורכב מהלוואה צמודה בריבית קבועה, הניתנת ל– 20, 25 או 28 שנה בתנאי החזר מועדפים. המדינה קובעת את גובה ההלוואה ואת תנאיה לפי קריטריונים מוגדרים. את תעודת הזכאות ניתן להנפיק בכל סניף בנק למשכנתאות.
תגובות סגורות